Handel på nettet – er det sikkert?

Er handel på nettet sikkert?

Skrevet af bodybuilding.dk


At handle på internettet bliver mere og mere udbredt – og ikke uden grund. Der er nemlig mange penge at spare ved at købe ind på nettet idet forretningerne på nettet ikke har de samme store faste udgifter som den traditionelle detailhandel har og derfor kan tilbyde lavere priser. Internettet er også ideelt til at knytte producenterne direkte til forbrugerne hvorfor fordyrende mellemled kan springes over – hvilket Bodylab.dk’s konceptet er lagt an på.

Det er dog ikke alle mennesker der (endnu) har valgt at købe ind via internettets mange billige ’indkøbscentre’. Dette skyldes for nogens vedkommende, at de ikke er klar over de besparelser der ligger i at handle på nettet eller fordi de simpelthen ikke er koblet til nettet endnu.

Der findes dog også mange mennesker der godt er klar over, at der er store penge at spare via nettet, men som blot endnu ikke har vovet sig til at købe over nettet. Denne gruppe har typisk været inde på mange forskellige forretninger på nettet og kigget på de gode tilbud. Nogle har måske endda fyldt indkøbsvognen op, indtastet leveringsadressen men er så sprunget fra i sidste øjeblik når handlen skulle afsluttes og betales. Men hvorfor det? Jo, for manges vedkommende skyldes det frygten for at handle med nogen man ikke har været i fysisk kontakt med. Folk spørger sig selv:

Kommer varen når jeg nu har betalt for den eller stikker butikken pengene i lommen og lukker næste dag?

Bliver mit kreditkort misbrugt på nettet?

Er kvaliteten af varerne i orden?

Traditionelt går vi jo ned i en butik, kigger på varen, går op til disken, betaler og tager varen direkte med hjem hvilket jo er en meget betryggende måde at handle på. Vi kan endda gå ned i butikken igen næste dag og aflevere varen tilbage hvis der er noget galt med den.

Men adskiller handel på nettet sig i virkeligheden så meget fra handel på nettet? Nej, egentlig ikke. Købeloven gælder nemlig i lige høj grad hvad enten du handler på nettet eller hos de fysiske butikker. ”Men hvad så med betalingen?” vil nogle sikkert være spørge. Lad os kigge lidt på de mest udbredte betalingsmåder der findes på nettet:


1) Betalingskort

Dankortet og Visa/Dankortet er danskernes foretrukne betalingsmiddel i den fysiske verden. Det kan det også blive på internettet. På internettet kan du – hos de butikker der har en indløsningsaftale med PBS – bruge dit Dankort eller Visa/Dankort på samme måde som i den fysiske verden.

Mange er utrygge ved at indtaste sine betalingskortoplysninger på nettet idet man frygter misbrug af kortet. Dit kreditkort KAN godt misbruges, men det sker yderst sjældent. Specielt danske butikker er underlagt stramme regelsæt og har butikken en PBS certificeret indløsningsaftale (som Bodylab.dk har) har butikken indbetalt en depositum som kan anvendes til at dække eventuelle tab en forbruger måtte lide.

Dvs. HVIS uheldet er ude hæfter du som udgangspunkt IKKE for misbruget og det er en relativt ukompliceret affære at få beløbet tilbage. Læs mere her: Sikker nethandel


2) Bankoverførsel

En anden meget udbredt betalingsmetode på nettet er at overføre beløbet fra din bankkonto til forretningens bankkonto. Har man ikke et betalingskort kan dette være en udmærket løsning, men det er langt nemmere at få sine penge retur hvis man har betalt via betalingskort og er så uheldig, at den forretning man handler med er uhæderlig og fx ikke sender dine varer, selvom du har sendt dem dine penge.

En ulempe ved at lave bankoverførsel er desuden, at forretningen man handler med først får din bankoverførsel i hænde tidligst dagen efter du har overført forretningen pengene (med mindre I begge tilfældigvis bruger samme bank). Og idet forretningerne på nettet primært anvender forudbetaling betyder dette at forretningen ikke kan sende dig dine varer samme dag som du har bestilt.


3) Efterkrav

Betaling pr. efterkrav er en velkendt betalingsløsning fra de traditionelle postordrefirmaer. Umiddelbart måske en meget betryggende løsning for forbrugere idet de betaler postmanden når han kommer med varen. Men ulemperne er også store. Dels er det både dyrt og besværligt for forretningen at sende pr. efterkrav og dels koster det også kunden ekstra at vælge denne betalingsmåde. Typisk koster det 35-40 kr. oveni portoen at betale pr. efterkrav. Denne betalingsløsning er ligeså stille ved at bliver udfaset og mange butikker tilbyder slet ikke denne betalingsløsning i dag.


Konklusion

I praksis er det nemt og sikkert at betale med betalingskort over nettet. Krypteringsprogrammer og stramme regelsæt for håndtering af følsomme oplysninger har betydet at nettet i dag er et sikkert sted at handle. Der kan dog ske misbrug af betalingskort på nettet, men forbrugeren er i disse yderst sjældne tilfælde godt beskyttet af loven og vil i sidste ende ikke lide tab.

Dvs. har du et betalingskort – fx Dankort/Visa – så brug det til at handle på nettet. Det er sikkert, nemt og giver både forretningen og dig fordele i forhold til andre betalingsløsninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

- LÆS MERE -

Hvad er weight gainer?

Weight gainer – hvad er det?

Skrevet af bodybuilding.dk, Bodylab Nutrition – rta@bodylab.dk. En weight gainer er et meget misforstået produkt som vi med denne artikel gerne vil prøve at sætte fokus på.

Information om kost

Kosten fra A til Å

Skrevet af Mikael Lenz I denne artikel vil jeg kort komme ind på hvad der udgør grundpillerne i en fornuftig kostplan, hvadenten man prøver at

Spiseforstyrrelser

Når fokus bliver til forstyrrelse

Skrevet af Nicklas Pyrdol, Cand. Scient. Sportspsykologisk konsulent ved SportsMentality For at stå med en lav fedtprocent og en anstændig muskelmasse kræver det længerevarende fokus.